Belépés

 

Hotel Végtelen

Interaktív éjszakai műsor
A Rádió Q-n, Fm 99,5 Mhz

Élőben: Kedd este 21-23h
Ismétlés: Szombaton 22-24h
SMS: 06 70 70 60 995
Adástelefon: Bemondjuk...

Műsorvezetők

Kiss Kálmán
    Vilma
MG
Viora













Integetők

2009.11.20.

Sokszor említettük már, hogy egy kirakatban ülünk. Mikor adás van legalábbis, akkor mindenképpen. A stúdió a belvárosban, a József Attila utcában található, konkrétan a Jaguár szalon kirakatában; így kedd esténként, elmenve mellette bizony mi vagyunk láthatóak odabent.

A járókelők, akiknek felkelti figyelmét a benti mozgás, eddigi tapasztalataink szerint több csoportra oszthatók. Lássuk.

Az elsőbe azok tartoznak, akiknek nem várt nagy örömet okoz, amit látnak.
Nehéz megértenem, hogy nehéz megérteniük, hogy ugyanúgy látjuk őket, ahogy ők minket. Tárggyá avanzsálunk, akikre lehet vigyorogni, média mostohafiaivá, egy valóságos valóságshow kellékeivé. Úgy mérnek végig minket, mint ahogy egy színes képeslapot fut végig az ember. Sokat tanakodtam magamban, míg végül rájöttem, hogy lehet, nem sok az a pár ezer forint egy sikoly maszkért, de a hatás megérné. Bár én se örülnék neki, ha egy általam bámult hirdetőoszlop megindulna felém. Kb ugyanannyira érteném, ahogy ők sem.

A második csoport a „vidám lányok társasága”. Furcsa mód mindig ketten vannak, és valahogy fényképezőgép is van náluk, amit nem félnek használni… félreértések elkerülése végett, nem két konkrét lányról beszélek, hanem mindig másokról… interaktívabbak, mint az előző kategória, legalábbis széles mosolyuk, integetésük ezt sugallja. Kommunikálnának is velünk, mintegy nem törődvén azzal, hogy azért sejtik, az adást nem szakítjuk félbe emiatt. Elképzelni sem akarom, mit tesznek a fotókkal. Remélem, törlik. (ha nem, akkor küldjétek el a mailcímünkre! ;))




A harmadik csoport a jópofa kiszámíthatatlanok. Ők jópofák, és kiszámíthatatlanok. Nagyobb társaságban bukkan fel ez a viselkedésminta, feltételezem, hogy a társaságban található lányoknak akarnak, egymást túllicitálva, imponálni. Ez többnyire sikerül is. Az integetéstől kezdve a mutogatásig minden megtalálható kelléktárukban. Fájdalmas a felismerés, hogy az utca másik oldalán mindannyian jópofa kiszámíthatatlanok volnánk...

A negyedik csoport a bejáratkeresők. Pillanatok alatt realizálják, hogy egy élő rádióműsor készítésének szemtanúi, de érdeklődésük inkább a „hol a bejárat” kérdéskör köré csoportosul. Mivel a kirakatnak természetesen nincs bejárata kintről, látszólag ez egy antagonisztikus ellentét, de ők igyekeznek megtalálni a rést a pajzson (üvegen). Szemükkel végigkövetik a széleket, majd megkerülik a frontoldali részt, és a mellékutcai részen vizsgálódnak tovább. Aztán megunják. (pedig forró nyomon jártak!)

Az ötödik csoport a hangulatvámpírok. Ha épp kiköpöm a számból az italt, mert fekszem a nevetéstől, ők is jókedvűvé válnak, de ha fejemet fogva hallgatom a Gábor aktuális hülyeségét, átérezvén a drámai hangulatot, komor arccal szemlélődnek.

Akaratommal irányítom őket. Azt hiszem. Úgy tűnik.

Te melyik vagy?





-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------

Kommentek száma - 6

6. ali.
2009.12.11. 14:23:06
Nekem nem várt örömet okozna,vidám lányként csinálnék valami jópofát és kiszámíthatatlant,miközben keresném a bejáratot...de azért figyelnék Vióra is,hogy együtt örüljek vagy szomorkodjak vele...

5. Lulu
2009.11.30. 17:55:33
Én talán az odabemegyek és ellátom sütivel a rádiót kategória va
4. Nati
2009.11.27. 16:58:42
Én is az odamenős vagyok, egyszerűen érdekes, na! :)
2009.11.25. 20:52:55
Én az a fajta vagyok, aki odamegy citromot nyalogatni, hogy élőben lássam a pavlovi reflex működés
2. Viora
2009.11.25. 19:24:20
Csukott szemmel kell műsort vezetni, abból baj nem lehet.
1. pank
2009.11.25. 09:09:54
Én egyik sem, jelentem :D
Egy ideje én is dolgozom mikrofon mögött, tudom, milyen idegesítő, mikor az ember törekszik arra, hogy élvezhető műsort készítsen és közben a külvilág próbálja ebben akadályozni.
Örüljetek, hogy nem tudnak bemenni a stúdióba, mert hiába mondanák, hogy csöndben és nyugiban elüldögélnek egy sarokban, nem bírnák ki sutyorgás, kuncogás nélkül, óhatatlanul is a hátatok mögé néznének, hogy mit csináltok... Hihetetlen zavaró :D

Annak meg örüljetek, hogy ott vannak a csajok az üvegen túl, ragasszatok nekik egy cédulát, hogy várjanak éjfélig és utána felmehetnek hozzátok:D:D (per