Belépés

 

Hotel Végtelen

Interaktív éjszakai műsor
A Rádió Q-n, Fm 99,5 Mhz

Élőben: Kedd este 21-23h
Ismétlés: Szombaton 22-24h
SMS: 06 70 70 60 995
Adástelefon: Bemondjuk...

Műsorvezetők

Kiss Kálmán
    Vilma
MG
Viora













Életünk napjai a Facebookon

2012.03.27.

Elég sok ideje vagyunk már a Facebookon, így ha nem is mindennapos dolog, de néha előfordul, hogy a Kottáner Ilona téri estéket bearanyozzuk egy kis össznépi facebookozással. Mi, mint rádiós műsorvezetők, természetesen olyan profilt hoztunk létre, ami kihangsúlyozza ezt a különös társadalmi szerepvállalást. Ezt könnyen ellenőrizhetitek is, bár nem túl érdekes, kimerül abban, hogy vagy mikrofont fogunk és nincs rajtunk fülhallgató, vagy fülhallgató van rajtunk de nincs előttünk mikrofon, esetleg ezek kombinációja, inkluzíve azt is, hogy nincs sem mikrofon, sem fülhallgató a képen.

Köztetek, akik most olvassák ezeket a sorokat, biztos akad olyan, aki ismerősünk ezen a népszerű közösségi oldalon. Ő meg tudja erősíteni, hogy a visszajelölés procedúrája nem azonos azzal a folyamattal, ami akkor van, amikor nem rádióst jelölsz be. Mi ugyanis egy kicsit másképpen működünk. Két eset lehetséges.Vagy AZONNAL visszajelölünk, szinte még azelőtt, mielőtt bejelölsz; vagy hosszú napokat váratunk, mintegy tesztelvén a türelmet, az állhatatosságot.

- Hiszen miféle hallgató az, aki türelmetlen, aki arra számít, hogy azonnal visszajelöli őt egy ilyen elit műsorvezető?! - Igen, kitaláltátok, MG dühtől és igazságtól átitatott szavai ezek;

Amikor Facebook-estet tartunk az a következőképpen néz ki: összeülünk, és egyesével végignézzük az új bejelölőket, hangosan pontozván az illetőt, hiszen a profilképek alapján látni véljük az illető belső tulajdonságait is. Ha a név valahonnan ismerős, nyilván persze a műsorba írt esemesekből, akkor több pontot adunk. Előfordul, hogy valaki olyan jelölt be minket, aki nem nekünk tetsző esemeseket szokott írni, ilyenkor mindhárman hangosan üvöltözzük, hogy "Gyűlölöm!! ŐT gyűlölöm!!". Ez egyfajta feszültség-levezető, a rádiósok így csinálják, ettől ne ijedjetek meg. (És nem csak facebookozás közben, ha nagyon meg akarjátok figyelni ezt, hallgassátok vmelyik kereskedelmi adót, hírek alatt, és ha elég hangosan ordít a rádió,a háttérben, halkan lehet hallani, ahogy a kikapcsolt mikrofonok dacára felhangzik a távolból a "Gyűlölöm!! ŐT gyűlölöm" mondat.)

Ha láttatok már olyan amerikai filmet, amiben pszichopatákra vadásznak, akkor tudjátok, hogy néz ki az a szoba, ami ki van plakátolva arcképekkel. Bizony, jól sejtitek, a második fő napirendi (estirendi) pont tehát a nyomtatás. Van egy úgynevezett dicsőségszobánk (ahol az „év rádiósai” és egyéb kitüntetéseinket tároljuk), ezt a dicsőségszobát díszítjük ki a minket / a műsor oldalát bejelölők arcképeivel. Bocs srácok, csak a lányokéival. Ha rossz a kedvünk, ide vonulunk félre, és ilyenkor nem a fentebb említett mondatokat mantrázzuk folyamatosan, hanem az „Őket szeretem!! Szeretem!” rigmust üvöltjük. Ez kihallatszik persze a lakásból, és a szél viszi tovább, egy új tavasz ígéretével, miközben a Kottáner Ilona tér büszke fái integetnek a vidám tavaszi szellőben.

Arra nem nagyon van példa, ne is számítsatok rá, hogy születésnapkor írunk pár boldogszülinapot-os sort. Ez csak a legritkább esetben, és akkor fordulhat elő, ha hátsó szándékaink vannak. Ugyanis a születésnap egy rádiósnak nem jelent semmit, nem is tartjuk számon, attól a pillanattól fogva, hogy letettük a rádiós esküt. Szóval, ha ilyet kaptok, akkor valószínűleg le kívánunk feküdni veletek.

Hát így telnek életünk napjai a facebookon.

Jelöljetek.

-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------

Kommentek száma - 1

1. Nati
2012.03.29. 17:09:15
:DD