Belépés

 

Hotel Végtelen

Interaktív éjszakai műsor
A Rádió Q-n, Fm 99,5 Mhz

Élőben: Kedd este 21-23h
Ismétlés: Szombaton 22-24h
SMS: 06 70 70 60 995
Adástelefon: Bemondjuk...

Műsorvezetők

Kiss Kálmán
    Vilma
MG
Viora













A következő szám

2012.04.04.

Kedves olvasók, egyben - valószínűleg - hallgatók!

Idáig nem tudtátok, hogyan döntjük el, hogy műsor közben milyen zenéket adjunk le. Most ezt ismertetjük.
Az alapok ugye adottak, a Rock/Metál vonulattól kizárólag a poén kedvéért szoktunk eltérni, esetleg mintegy elrettentő példaképpen, de alapvetően a fent említett műfajok keretein belül maradunk, ezt mindenki tudja, aki ismer minket, a műsort. De azt is sejtheti mindenki, hogy a fenti két műfaj elég tág kör, és azon belül azért változó lehet, hogy éppen melyik irányba mozdulunk el, és ez a dolog bizony nem kis súrlódásokat okoz demokráciához szokott lelkünknek. (Remélem nem kell elszoknunk tőle úgy általában) Hiszen hát amíg MG egy Judas Priest vagy egy Uriah Heep számot adna inkább, addig elképzelhető, hogy Viora egy Poison, esetleg egy Skid Row remekművet választana. Amíg Kálmán el nem távozott, ez a kérdés kisebb dilemma volt, hiszen bár Ő egyikünk felé sem húzott (sőt), legalább lefizethető volt, esetleg a "ezt most Kálmán bácsi kedvéért" mondatok használata alá el lehetett csúsztatni egy saját választást.

Amióta Kálmán nincs (észrevettétek, hogy azóta Metallica és Tankcsapda sincs? Nem is lesz, abban biztosak lehettek), azóta ez a problematika kétszereplős rivalizálássá fajult, merthogy Vilma - idáig - nem szólt bele a zenei választásba. Sőt, ha belegondolok, idáig kizárólag pozitív véleményét hangoztatta, egy-egy számnál megjegyezve, hogy ez jó választás volt, de olyat még nem hallottunk Tőle, hogy valamelyik számot szídta volna. Nem úgy MG-től, aki leforrázva érzi magát, ha Viora sokadik kérését is negligálja, és nem az általa választott, általa hozott zenék kerülnek leadásra. Ilyenkor vörös fejjel, vad tekintettel forgatja gyűlölettel teli szemeit.

Régebben, amikor még a rádiós eskü szerint teltek napjaink, - amit azóta egyébként egyfajta iránymutatásként használunk, mintsem kőbe vésett törvényként -, szóval régebben ilyenkor egyszerűen eldönthető volt a kérdés, mégpedig a "vétószabály" alkalmazásával. A vétószabály a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a két párbajozó egymással szemben ül, és sorolja, melyek azok a számok, amiket lejátszanának. A másik vagy rábólint, és akkor véget ér a párbaj, vagy egy hangos "vétó" kiáltással jelzi, hogy megtiltja az említett produkció lejátszását, és ezzel egyidejűleg mond egy saját verziót. Ez addig megy, amíg nincs megegyezés. A rekordunk 34 perc, és nem, nem áramszünet volt, bár ezt mondtuk Nektek.

Ha eldőlt végül a kérdés, akkor egy pár másodperces csendet tartunk, kicsit meditálunk, majd a stúdióban kihangosított dalt énekeljük, imitálván a gitározást, dobolást, valamint a rögzített mikrofon kézbevételével az éneklést is. Nem, nem a sávszélesség miatt kapcsoljuk ki a webcamerát, bár ezt mondtuk Nektek. Ha megígéritek, hogy legközelebb néztek minket, akkor bekapcsolva hagyjuk. Most már tudjátok, milyen procedúra előzi meg a soron következő szám kiválasztását.

-----------------------------------------------------------------
A hozzászólás csak tagok számára lehetséges!

- Belépés
- Regisztráció

-----------------------------------------------------------------